Az ALTE...

Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet létrehozásával az alapítók azt a közösségépítő szándékukat akarták kifejezni, hogy a civil szervezetük révén a Tisza és a hajózás szeretete mellett kiegészítő programok és tevékenységek szervezésével a gyermektől a felnőttekig bevonják tagságukat és a hozzájuk kapcsolódó támogatói kört.

Ez által támogassák a szabadidő hasznos eltöltését, segítsék a környezettudatos nevelést, valamint a sport és célirányos lehetőségek biztosítása révén elősegítsék a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság, feszültség feloldását, a testi-lelki teljesítőkészség és képesség helyreállítását, fokozását.

Mindezen célokat főként Algyő nagyközség illetékességi területén az algyői polgárok érdekében valósítják meg. A tevékenységgel Algyő fejlődését, az itt élők életkörülményeinek javulását kívánják szolgálni.

Ennek szellemében kerültek kialakításra, és elfogadásra az egyesület céljai, alapszabálya, amely –többek között- az alábbiakat tartalmazza:

Az Egyesület az alábbi értékeket vallja és vállalja:

   a. Szilárd humanista erkölcs, az autonóm egyén és közösség elismerése és tisztelete, az ebből fakadó változatosság és sokféleség elfogadása és védelme.
   b. A természet tisztelete és védelme, a fenntartható komplex fejlődés elve - az ember, a természet, a környezet és a technika harmonikus egységében.
   c. A szűkebb és a tágabb szülőföld odaadó szeretete, az érte való munkálkodás és szolgálat.
   d. Az egészséges testi és lelki életvitel igénye és megvalósítása, fejlesztése.
   e. Az önképzés és ismeretszerzés igénye, az ismeretadás kötelessége.
   f. A szabadidősportok tisztaságának, sportszerűségének őrzése, a horgász és szabadidősport egyesületek hagyományainak ápolása, a szabadidősportok népszerűsítése.
   g. A helyi, a nemzeti és a nemzetközi szolidaritás, az összefogás és közösségi élet igénye.
   h. Előzőekből fakadóan az Egyesület közössége elutasítja az életkor, a nem, a nemzetiség, az iskolai végzettség, a foglalkozás, a társadalmi állás, a politikai, vallási, eszmei és faji meggyőződések alapján való kirekesztést és kivételezést. Elutasítja a nézeteltérések erőszakos megoldását, valamint a természetet csupán erőforrásként kezelő szemléletet.

Az Egyesület célja:

  • A Tisza folyóhoz, valamint annak környezetében kialakult és épített természetes és mesterséges objektumokhoz kapcsolódva elősegítse a sport- és szabadidő-eltöltését, erősítse a testi-lelki egészséges életmód kialakítását és ennek elterjesztését, a rekreációt.
  • A vízi sportok, és a folyóhoz kapcsolódó szabadidős tevékenységek összekapcsolása szárazföldi tevékenységgel, és ezek komplex megvalósítása.
  • Támogassa a természet és a környezet megismerését, szeretetét és védelmét.
  • Közreműködjön az ezekhez szükséges feltételek biztosításában és fejlesztésében.
  • Elősegítse a célokhoz kapcsolódó közösség fejlesztését és közösségekkel való kapcsolattartást, valamint a célokhoz kapcsolódó közösségek kulturális fejlődését és szórakoztatását.

Cím

  • 6750 Algyő, Bartók Béla u. 7.

Kapcsolat

  • +36-30/919-4354
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövess minket!